Банки скаржаться на неіснуючі зарплати

Понеділок, 21 грудня 2009, 18:18

Банки вважають недоцільним обмеження питомої ваги щомісячного платежу у 35% за кредитом в сукупному доході позичальника під час реструктуризації боргів.

Про це йдеться в повідомленні асоціації "Український Кредитно-Банківський Союз".

Відповідні пропозиції УКБС щодо зняття цього обмеження внесено до профільного комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності.

На розгляді цього комітету вже знаходиться проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України (щодо подолання негативних наслідків фінансової кризи" (реєстраційний № 5378).

Реклама:

"Зазначена вимога істотно обмежить коло потенційних клієнтів на реструктуризацію", - наводить свої аргументи генеральний директор асоціації Галина Оліфер.

За ії словами, для переважної кількості виданих іпотечних кредитів зниження розміру  щомісячного платежу до середнього рівня іпотечних платежів 500-100 доларів (або 4-8 тисяч гривень) означатиме, що підтверджений дохід родини повинен становити 11-22 тисячі гривень на місяць.

"І це в той час коли середня зарплата по Києву становить 3380 гривень, а заборгованість з її виплати в Україні на 1 листопада 2009 року перевищує 1, 6 мільярда гривень", - наголошує Оліфер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!