Міноборони віддало частоти під "третє покоління" зв’язку

Понеділок, 23 листопада 2009, 09:32

Міністерство оборони 20 листопада підписало наказ про передачу частот, на яких нині працює обладнання відомства, Національної комісії регулювання зв'язку.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на члена НКРЗ Анатолія Тичинського.

За його словами, тепер регулятор зможе в раніше озвучений термін - 27 листопада - провести тендер з продажу ліцензії на зв'язок третього покоління.

Відповідно до підписаного 18 жовтня порядку проведення конверсії, оборонне відомство повинно було звільнити до 20 жовтня смугу частот шириною 25 МГц.

Реклама:

Після цього компанія "Астеліт" (ТМ life:)) відкликала з Київського господарського суду позов з вимогою заборонити НКРЗ проводити конкурс з продажу ліцензії 3G до проведення конверсії.

Незважаючи на те, що всі перешкоди для проведення тендеру подолані, жодна з трьох компаній, які подали заявки на участь у конкурсі, до цього часу не перерахувала комісії грошову гарантію.

"МТС-Україна", "Київстар" та "Астеліт", відповідно до умов конкурсу, мають до 23 листопада перерахувати на рахунок НКРЗ 40 млн. гривень в якості тендерного забезпечення.

"У світлі останніх рішень, які ставили під сумнів питання проведення тендера, рішення про оплату тенедерной гарантії нашим керівництвом поки що не прийнято. Не виключено, що воно з'явиться в останній момент", - повідомив менеджер зі зв'язків зі ЗМІ компанії" Київстар "Сергій Товстенко-Забєлін.

За словами менеджера відділу зовнішніх зв'язків компанії "Астеліт" Надії Лубніної, оператор планує ухвалити остаточне рішення у понеділок.

Як повідомлялося, 27 листопада НКРЗ має намір виставити на відкриті торги першу з чотирьох ліцензій на зв'язок третього покоління. Стартова ціна кожної з них становить 400 млн. гривень.

При цьому регулятор сподівається виручити за них близько 2 млрд. гривень.

Конкурс з продажу другої ліцензії імовірно відбудеться через 3-4 місяці.

На сьогодні єдиною ліцензією на зв'язок 3G у стандарті UMTS володіє держоператор "Укртелеком".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: