Світові фондові індекси увійшли в піке

П'ятниця, 20 листопада 2009, 10:11

Американські фондові індекси знизилися в четвер на побоюваннях, що підйом ринку за останні шість місяців не виправданий перспективами зростання економіки США.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

На думку експертів, восьмимісячне ралі на світових фондових ринках, у результаті якого індекс MSCI World злетів на 68%, вже відображає очікуване збільшення корпоративних прибутків на 25% у 2010 році.

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) в четвер підвищила прогноз зростання ВВП 30 країн-учасниць на наступні два роки, зазначивши, однак, що збільшення боргового навантаження буде стримувати економічний підйом.

Реклама:

"Таке відчуття, що ринок вирішив взяти перепочинок", - відзначає керуючий Fiduciary Trust Co. в Бостоні Майкл Муллані.

Індекс Dow Jones Industrial Average знизився до закриття ринку в четвер на 93,87 пункту (0,9%) - до 10332,44.

Standard & Poor's 500 опустився на 14,9 пункту (1,34%), склавши 1094,9.

Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 36,32 пункту (1,66%) - до 2156,82.

Європейські фондові індекси впали в четвер третій день поспіль, на 1,4-1,8%, слідом за котируваннями акцій сировинних компаній.

Dow Jones Stoxx 600 опустився за підсумками торгів на 1,7%, його зниження за підсумками дня стало максимальним з початку листопада.

17 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи знизилися в четвер, винятком став ісландський індикатор.

"Ринки росли дуже агресивно в останні шість місяців, і зараз настав час для консолідації. Обсяги торгів на світових фондових ринках падають, і це може бути сигналом того, що короткостроковий пік дуже близький", - відзначає головний інвестиційний директор Baring Asset Management у Лондоні Марино Валенсіс.

Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону знижуються в п'ятницю четверту сесію поспіль, що є найбільш тривалим періодом падіння з липня, оскільки слабка звітність низки компаній - від американської Dell Inc. до японської Sony Corp. - розчарувала інвесторів.

Зведений фондовий індекс MSCI Asia Pacific опустився з відкриття торгів на 0,5% - до 116,89 пункту. З березневого мінімуму показник додав 63%.

Значення японського Nikkei 225 зменшилося на 0,8%, австралійського S&P/ASX 200 - на 1,3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!