Власники не збираються продавати Новокраматорський машзавод

Понеділок, 7 вересня 2009, 12:44

Власник ЗАТ "Новокраматорський машинобудівний завод" (НКМЗ) не планує продавати підприємство, однак зацікавлений в об'єднанні активів з великим споживачем продукції заводу.

Про це заявив президент НКМЗ, народний депутат фракції Партії регіонів Георгій Скудар, якому належить більше 76% акцій ЗАТ "НКМЗ", спростовуючи інформацію про намір продати підприємство, яка поширюється в Краматорську, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я здогадуюся, звідки ці чутки: і в 2008-му, і в нинішньому році мені надходили пропозиції про продаж підприємства. Інформація про ці пропозиції досконально обговорювалася на засіданнях правління акціонерного товариства. Я заявляю - відкрито і відверто: ні члени правління, ні я не ставимо завдання продажу заводу іншому власнику - ні українському, ні російському, ні з далекого зарубіжжя ", - сказав він.

Разом з тим Скудар підкреслив, що подальші взаємини з великим бізнесом НКМЗ бачить у розширенні стратегії об'єднання активів з метою повноцінного завантаження потужностей заводу.

Реклама:

"При цьому ідеться саме про потужних споживачів нашої продукції, стратегічного партнера. Подібна зв'язка виробника і споживача забезпечить стійке завантаження потужностей, створення нових технологій, що гарантують успішний розвиток у майбутньому", - підкреслює президент НКМЗ.

Необхідність такого об'єднання, на думку Скударя, продиктована, в першу чергу, тим, що "ми не можемо розраховувати на реалізацію своєї продукції в Україні, відносини з якою обмежуються 15-20% від загального виробництва заводу".

"Тому бачимо майбутнє НКМЗ як виробника унікальних машин у співпраці з великими стабільними споживачами продукції важкого машинобудування", - сказав він.

Скудар додав, що це питання обговорювалося на зборах акціонерів, які тричі підтверджували свою згоду з цією ідеєю. Згоду висловила та наглядова рада ЗАТ.

У той же час він відзначив, що на сьогодні пропозиції щодо подібного об'єднання бізнесів відсутні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!