Ющенко наказав підтримати вітчизняного виробника

Субота, 5 вересня 2009, 12:29

Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету міністрів внести у двомісячний термін зміни до плану заходів щодо адаптації української економіки до вимог Світової організації торгівлі.

Це підтверджено опублікованим в п'ятницю указом голови держави про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Кабміну слід передбачити конкретизацію завдань за рішенням проблем, які постають перед національною економікою на сучасному етапі її розвитку, а також заходи, спрямовані на стимулювання збільшення в пропозиції внутрішнього ринку частки товарів вітчизняного виробника.

Кабміну також доручено в тримісячний термін розробити і затвердити програму підтримки і розвитку експорту, визначивши заходи з удосконалення структури експорту.

Рішення РНБО передбачає також завершення підготовки та внесення урядом на розгляд Верховної Ради проектів законів про стандарти і про безпеку та якість харчових продуктів.
 
Крім того, мова йде про внесення змін до деяких законів України щодо приведення товарної номенклатури у відповідність з вимогами Гармонізованої системи опису та кодування товарів 2007 року.

Крім цього, уряд має завершити з метою забезпечення виконання зобов'язань, взятих Україною при вступі до СОТ, здійснення заходів для приведення національної системи стандартизації та технічного регулювання у відповідність до норм і правил СОТ, європейської практикою.

Кабміну також доручено спільно з Національним інститутом стратегічних досліджень за участю провідних наукових установ України до кінця 2009 року розробити проект стратегії реалізації потенціалу членства України в СОТ.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!