Реструктуризація "Нафтогазу" може зайняти кілька років?

П'ятниця, 25 вересня 2009, 13:56 -

Реструктуризація НАК "Нафтогаз України" і виділення з її складу підприємств, які забезпечують транзит природного газу, може тривати кілька років.

Про це сказав представник президента України з питань міжнародної енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

"Я знаю, що зараз активно ведеться підготовча робота в компанії за участю, в тому числі і європейських експертів. Треба сказати, що відокремлення функції транзиту - це справа, на мою думку, декількох років", - сказав він.

За словами Соколовського, до такого висновку можна прийти, якщо врахувати аналогічний досвід інших країн.

Реклама:

Він підкреслив, що, незважаючи на "певний політичний популізм", пов'язаний з цим питанням, подібна робота все одно ведеться.

Соколовський також вважає прийнятними умови реструктуризації боргів "Нафтогазу" і сподівається, що вони будуть прийняті кредиторами.

"Запропоновані умови реструктуризації, на мою думку, є прийнятними. Дуже сподіваюся, що ці умови будуть прийняті кредиторами і ймовірність цього висока", - додав він.

Як раніше повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" 24 вересня запропонувала своїм кредиторам обміняти єврооблігації на 500 млн. дол. з погашенням 30 вересня 2009 на нові папери з державною гарантією і погашенням у 2014 році.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: