Уряд дозволив ДПА анулювати реєстрацію платників ПДВ

Середа, 23 вересня 2009, 14:42

Уряд дозволив Державній податковій адміністрації (ДПАУ) у разі встановлення факту порушення платником податку на додану вартість (ПДВ) виписки податкових накладних анулювати реєстрацію такого платника.

Це закріплено розпорядженням Кабінету міністрів "Деякі питання адміністрування податку на додану вартість", текст якого опубліковано на сайті уряду в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Органи Державної податкової служби України у разі встановлення факту виписки податкових накладних, згідно з якими плетник податку на додану вартість - постачальник товарів (робіт, послуг) не задекларував податкові зобов'язання, мають право вжити заходів з анулювання реєстрації такого платника", - говориться в документі.

Цим же розпорядженням Кабмін також визнає право платника ПДВ на податковий кредит на підставі податкових накладних, отриманих у попередній звітний період.

У той же час, наголошується в документі, нарахування такого кредиту з порушенням вимог п. 5.1 ст. 7 закону України "Про податок на додану вартість" є підставою для проведення позапланової виїзної перевірки такого платника податку органами ДПАУ.

Як повідомлялося, президент України Віктор Ющенку 4 вересня 2009 року підписав указ про припинення деяких пунктів згаданих розпоряджень Кабміну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!