"Укрнафта" не може впоратися з податковим навантаженням

Середа, 23 вересня 2009, 13:24

ВАТ "Укрнафта" занепокоєне з приводу чергового зростання податкового навантаження на компанію.

Про це йдеться в листі об'єднаної профспілкової організації працівників ВАТ "Укрнафта" до Верховної Ради.

"Трудовий колектив ВАТ "Укрнафта", який нараховує приблизно тридцять дві тисячі працівників, глибоко занепокоєний з приводу запланованого у проекті чергового зростання податкового навантаження на компанію, що, своєю чергою, спричинить погіршення її фінансового стану в цілому та працівників зокрема", - йдеться в повідомленні.

Компанія зазначає, що це неминуче призведе до зменшення запланованих капіталовкладень в геологорозвідку, буріння, оновлення і модернізацію основних фондів та подальшого зменшення обсягів видобутку вуглеводнів.

Реклама:

"З року в рік держава посилює податкове навантаження на нафтогазовидобувну галузь шляхом непомірного, економічно необґрунтованого зростання рентних платежів за видобуток вуглеводнів, пояснюючи це необхідністю наповнення державного бюджету", - наголошується в листі.

В прес-релізі підкреслюється, що темпи зростання податків уже негативно позначилися на діяльності підприємств галузі та ВАТ "Укрнафта".

"Як наслідок - протягом останніх років відбулося істотне падіння обсягів видобутку вуглеводнів, яке і надалі буде продовжуватися, якщо кардинально не вплинути на ситуацію. Через руйнівну систему оподаткування поступово деградує такий необхідний Україні видобуток нафти і газу", - говориться в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!