Мінрегіонбуд і забудовники підписали меморандум про співпрацю

Вівторок, 22 вересня 2009, 15:47

Міністерство регіонального розвитку та будівництва, будівельні організації та їх об'єднання, підприємства-виробники будівельних матеріалів та виробів будівельного призначення та їх об'єднання, Центральний комітет профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів підписали черговий антикризовий меморандум про співробітництво.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на прес-службу Мінрегіонбуду.

У рамках дії цього Меморандуму укладено галузеву угоду на 2009-2011 роки між Мінрегіонбудом і Профспілкою працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України; розроблено та подано на розгляд уряду проект постанови Кабінету міністрів "Про затвердження Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2009-2016 роки".

Забудовники зобов'язуються забезпечити реалізацію програми добудови об'єктів житла за державної підтримки (виконання будівельно-монтажних робіт і введення об'єктів в експлуатацію не пізніше 25 грудня) відповідно до постанови Кабінету міністрів №832 від 5 серпня.

Реклама:

Забудовники повинні здійснювати реєстрацію цін на будівельні матеріали та вироби будівельного призначення власного виробництва відповідно до постанови Кабінету міністрів №1138 від 27 грудня 2008 року.

У тексті документа говориться, що компанії зобов'язані проводити, у разі припинення будівництва, консервацію будівель і об'єктів відповідно до вимог нормативних документів.

У той же час Мінрегіонбуд зобов'язується забезпечити створення законодавчої та нормативної бази з питань будівництва житла за державної підтримки, зокрема супроводження розгляду у Верховній раді проекту Закону "Про забезпечення громадян доступним житлом" і в Кабінеті міністрів проекту постанови "Про затвердження Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2009 - 2016 роки".

Відомство обіцяє вжити заходів щодо розгортання будівництва доступного житла, починаючи з 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: