Світові фондові індекси рухаються у протилежних напрямках

Понеділок, 21 вересня 2009, 09:35

Фондові індекси США піднялися за підсумками торгів у п'ятницю і завершили зростанням другий тиждень поспіль завдяки поліпшенню аналітиками рейтингів акцій різних компаній - від Procter&Gamble Co. до SanDisk Corp.

Dow Jones Industrial Average перевищив найбільший рівень на закриття торгів майже за рік, повідомляє агентство Bloomberg.

"Передбачається, що ринок акцій є випереджаючим показником. Ми бачимо швидке покращення прибутків. І, думаю, фондовий ринок передбачає це поліпшення", - відзначає головний аналітик ринку в JPMorgan Funds Девід Келлі.

Індекс Dow Jones Industrial Average піднявся в п'ятницю на 36,28 пункту (0,37%) - до 9820,20 пункту.

Реклама:

Standard & Poor's 500 додав за день 2,81 пункту (0,26%), склавши 1068,30 пункту.

Значення індексу Nasdaq Composite підвищилося на 6,11 пункту (0,29%) - до 2132,86 пункту.

Фондові індекси Європи у п'ятницю продемонстрували незначні і різноспрямовані зміни.

Інвестори побоюються, що шестимісячне ралі на ринку акцій не виправдано перспективами прибутків компаній та економічного зростання.

"Я все ще думаю, що ринок демонструє всі ознаки ралі на "ведмежому" ринку. Люди були налаштовані дуже оптимістично щодо економічної ситуації, на ринку переважали "бики". Я ж вважаю, що дорога попереду - вибоїста", - відзначив аналітик Fortis Global Markets Філіпп Гейселс

Індекс Dow Jones Stoxx 600 за день опустився на 0,5% після трьох сесій зростання. Таким чином, за підсумками всього минулого тижня він додав 1,3%. З березневого мінімуму показник додав 55% завдяки появі ознак відновлення європейської економіки після рецесії і поліпшення фінансових результатів компаній.

Одинадцять з вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи зменшилися за підсумками торгів 18 вересня.

Більшість відкритих для торгів фондових ринків Азії знижується в понеділок на побоюваннях, що в результаті триваючого 6 місяців ралі акції регіону стали надто дорогими у порівнянні з очікуваним прибутком.

Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific (без урахування Японії) знизився на 0,2%. З відкриття торгів зростання змінювалося падінням не менше 7 разів.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 втратив 0,4%.

Китайський Shanghai Composite опустився на 1,5% на побоюваннях, що IPO на біржах материкового Китаю і в Гонконзі будуть більш привабливими для інвесторів, ніж існуючі акції.

Новозеландський NZX 50 додав 0,4% після публікації дослідження Roy Morgan Research про те, що оптимізм споживачів щодо економічного прогнозу досяг найвищого рівня з квітня 2007 року.

Ринки в Японії, Сінгапурі, Малайзії, Індонезії, Індії та на Філіппінах закриті в понеділок у зв'язку з державними святами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!