Дочка "Нафтогазу" буде закачувати газ в авто

Четвер, 17 вересня 2009, 16:35

Компанія "Укравтогаз", яка входить до структури "Нафтогазу", буде поставляти на автомобільні газонаповнювальні компресорні станції.

Відповідне рішення прийняла на засіданні в четвер Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ), повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Комісія знизила максимальний обсяг газу, який може постачати НАК "Нафтогаз України" за нерегульованим тарифом на 6,3% (на 360 млн. куб м) - до 5,4 млрд. куб м на рік.

У ході засідання НКРЕ також прийняла рішення про видачу ліцензії на постачання газу компанії "Укравтогаз", яка входить до структури "Нафтогазу", в обсязі 360 млн. куб м на рік, тобто на той обсяг, на який була зменшена ліцензія НАК.

"Укравтогаз" має намір поставляти газ на власні автомобільні газонаповнювальні компресорні станції (АГНКС), уточнили в комісії.

Загальний обсяг поставок газу зв'язаними підприємствами, згідно з ліцензійними умовами, не може перевищувати 35% обсягу споживання природного газу в країні.

Діяльність із продажу природного газу кінцевим споживачам (постачання) в Україні ліцензується, а з його реалізації посередникам (трейдерам) - ні.

НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці і нафтогазовому комплексі, забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: