Страховики шукають вихід з банків

Четвер, 6 серпня 2009, 11:30

Національний банк України та Держфінпослуг розробили три варіанти повернення вкладів страхових компаній, розміщених у банках з тимчасовою адміністрацією.

Цими заходами є створення Фонду гарантування виплат, переведення депозитів до Ощадбанку або виплата відшкодувань безпосередньо з банків, пише газета "Коммерсант-Україна".

Нацбанк запропонував страховикам два варіанти вирішення проблеми: переведення заморожених депозитів у портфель Ощадбанку та здійснення страхових виплат тимчасовими адміністраторами безпосередньо з депозитів банків за дорученням страховиків.

Держфінпослуг, у свою чергу, запропонувала за рахунок страхових резервів сформувати Фонд гарантування страхових виплат, кошти якого можуть бути перераховані на рахунки НБУ.

Реклама:

Страховики ж розробили альтернативну схему: Міністерство фінансів, на їхню думку, повинне буде через банки кредитувати страхові компанії для здійснення ними виплат своїм клієнтам під заставу заморожених депозитів.

Як відомо, за даними Держфінпослуг, на кінець травня загальна сума проблемних депозитів страховиків становила 1,2 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!