Ющенко відкидає звинувачення в ненадійності України, як енергопартнера

Четвер, 13 серпня 2009, 16:12

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Україна є надійним партнером Росії в питаннях транспортування енергоресурсів.

Про це ідеться у листі-відповіді президентові Росії та зверненні до українського народу, тексти яких оприлюднено на офіційному веб-сайті глави держави.

"Наша країна на практиці неодноразово підтверджувала надійність як партнера у транспортуванні енергоресурсів - газу, нафти та матеріалів для ядерної енергетики", - йдеться у листі.

"Україна послідовно виступає за розвиток прагматичних відносин з Росією в економічній сфері, насамперед, в енергетиці. Україна розпочала програму модернізації української газотранспортної системи для доведення її до рівня високих міжнародних стандартів та готова залучати до цього процесу потенціал європейських країн та інших учасників", - наголошує Ющенко.

Реклама:

"Україна - одна з небагатьох країн світу, яка в червні цього року привітала ініціативу Російської Федерації про готовність почати багатосторонній діалог з удосконалення міжнародно-правову базу в сфері енергетичної безпеки, яка, на наше переконання, повинна базуватися на Енергетичної хартії і документах, напрацьованих у її рамках ", - підкреслює він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!