Тимошенко затвердила список 49 "недобудов-щасливчиків"

Четвер, 13 серпня 2009, 09:03

Уряд затвердив список із 49 недобудованих об'єктів житлового будівництва в різних регіонах України для викупу в них квартир за рахунок коштів Державної іпотечної установи (ДІУ) на загальну суму 448,59 млн. грн. з метою подальшої їх передачі пільговим категоріям черговиків.

Про це заявив перший заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Анатолій Беркута, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

До викупу в зазначених будинках підлягає 1661 квартира загальною площею 113 тис. кв м.

Зазначені 49 об'єктів реалізують 40 будівельних компаній.

Як зазначила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко під час урядового засідання, обсяг фінансування цієї програми складе 2 млрд. грн. і ці кошти будуть вкладені у будівельну галузь протягом місяця.

"Справа це має об'єм фінансування 2 млрд. грн. І ми ці кошти протягом місяця профінансуємо в будівельну галузь, які б перешкоди нам не влаштовували", - сказала вона.

"Ні один орган влади або політик не перешкодять нам цю справу довести до логічного завершення", - запевнила Тимошенко.

Разом з тим, раніше заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Дмитро Ісаєнко повідомляв, що йому відомо тільки про 1 млрд. грн. на розрахунковому рахунку ДІУ, отриманих установою за рахунок продажу Ощадбанку своїх облігацій.

"Я знаю про 1 млрд. грн., що знаходиться на розрахунковому рахунку", - сказав Ісаєнко.

Реклама:

Як повідомлялося, уряд на засіданні 5 серпня прийняв перше рішення про викуп 17 недобудованих об'єктів житлового будівництва на 632 квартири у 17 компаній загальною вартістю 147,085 млн. грн. для подальшої їх передачі пільговим категоріям черговиків.

Тимошенко підкреслила, що уряд буде приймати подібне рішення на кожному засіданні, при цьому ціна викупу житла в залежності від регіону складе від 2,5 до 4,2 тис. грн. за 1 кв м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!