"Київенерго" частково розрахувалося з "Газ України"

П'ятниця, 3 липня 2009, 09:14

ВАТ "Київенерго" перерахувало компанії "Газ України" 25 млн. грн. в якості розрахунків за спожитий газ.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу енергокомпанії в четвер.

"Розрахунки (з "Газом України") здійснено в день надходження грошей на рахунок "Київенерго" від Київської міської державної адміністрації (КМДА) з компенсації різниці між реальними витратами енергокомпанії на виробництво теплової енергії та соціальними тарифами на тепло для усіх споживачів, які встановила столична влада", - зазначає прес-служба.

В "Київенерго" нагадують, що компанія через відсутність розрахунків з боку КМДА і боргів перед "Газом України" позбавлена достатнього газопостачання і відчуває значну напруженість у роботі електростанцій в частині вироблення теплової та електроенергії.

Так, з причини відсутності газопостачання "Київенерго" не може відновити гаряче водопостачання від ТЕЦ-6, випробування магістралі на якій завершилося ще 24 червня.

"Столична влада запевняє компанію, що прискорить розрахунки з погашення заборгованості, і ми чекаємо чергових надходжень фінансових коштів, які тут же перерахуємо газопостачальникам. Але, на жаль, заборгованість міського бюджету перед "Київенерго" накопичується більш високими темпами, ніж йдуть розрахунки", - наводяться в повідомленні слова фінансового директора "Київенерго" Михайла Уткіна.

Як повідомлялося, "Газ України" обмежив газопостачання об'єктів "Київенерго" через більш ніж 600 млн. грн. боргу за спожитий у 2008-2009 роках природний газ.

"Київенерго" не може через відсутність газопостачання відновити гаряче водопостачання для жителів Дніпровського, Деснянського, Оболонського і Подільського районів.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: