28 липня МВФ розгляне виділення Україні третього траншу кредиту

Понеділок, 27 липня 2009, 15:40

Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) 28 липня розгляне питання виділення Україні третього траншу кредиту stand-by у розмірі 2,125 SDR (3,31 млрд. доларів за поточним курсом).

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу МВФ.

Згідно з повідомленням, на порядок денний засідання Фонду винесено другий перегляд програми співробітництва України та фонду, підтриманої кредитом stand-by, і запит українських властей на перегляд ряду критеріїв її виконання.

Як повідомлялося, місія МВФ, яка працювала в Києві у кінці червня - на початку липня, 10 липня повідомила про досягнення попередньої угоди щодо завершення другого перегляду програми, після чого приступила до формування відповідних рекомендацій раді директорів фонду.

Реклама:

За оцінками місії, Україна виконувала всі кількісні показники, які були встановлені в програмі stand-by, і досягла прогресу у зміцненні банківської системи.

Місія зазначила, що скорочення реального ВВП в Україні в 2009 році може досягти 14%, тоді як раніше очікувалося на рівні 8%, у зв'язку з чим погодилася на пропозицію української влади підвищити цільовий показник дефіциту держбюджету з 4% до 6% ВВП, включивши до нього дефіцит НАК "Нафтогаз України".

В якості попередньої умови отримання третього траншу було названо ухвалення закону, який полегшує процес фінансового оздоровлення банків.

Цей закон був ухвалений Верховною радою на позачерговій сесії 24 липня.

У свою чергу, українська влада просить направити всі кошти третього траншу на потреби бюджету, в першу чергу, обслуговування зовнішнього боргу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!