Тимошенко знову намагатиметься самотужки збільшити капітал "Нафтогазу"

Середа, 22 липня 2009, 11:04

Кабінет міністрів на засіданні в середу має намір розглянути питання про коректування фінансового плану НАК "Нафтогаз України" і збільшення його статутного капіталу.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання уряду.

"Сьогодні ми зобов'язані розглянути два питання: перше - коригування фінансового плану НАК "Нафтогаз України", друге - забезпечення збільшення статутного капіталу НАК за рахунок додаткових державних внесків", - сказала вона.

Як повідомлялося, 8 липня Кабінет міністрів ухвалив рішення про збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз України" на 18,6 млрд. гривень за рахунок реалізації облігацій внутрішньої державної позики.

Реклама:

Тоді ж прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що для збільшення статутного капіталу "Нафтогазу" не обов'язкове ухвалення Верховною радою.

Голова Рахункової палати Валентин Симоненко звинуватив уряд у перебиранні функцій Верховної ради в питанні збільшення статутного капіталу "Нафтогазу".

У НАК "Нафтогаз України" відзначають, що рішення Кабінету міністрів щодо збільшення статутного капіталу компанії не вирішує повністю проблему поточного фінансового дефіциту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!