Мінрегіонбуд вибрав недострої для фінансування

Понеділок, 20 липня 2009, 10:50

У п'ятницю Міністерство регіонального розвитку та будівництва завершило відбір будівельних компаній для надання держдопомоги на добудову будинків зі ступенем готовності понад 70%.

Зокрема, з 16 столичних об'єктів, які були подані на розгляд комісії, гроші отримають тільки 10, пише газета "Дело".

Частина будівельників відмовилася від участі в конкурсі ще задовго до його оголошення через низьку фіксовану ціну на квадратний метр.

Однак і ті, хто брав участь у конкурсі і потрапив до списку "щасливчиків", зовсім не раді перемозі.

Реклама:

"Нам нікуди було діватися і ми змушені погодитися з умовами, щоб отримати гроші і добудувати будинок. Тепер потрібно знайти людей, готових купити житло у цьому будинку", - розповідає Катерина Горбатюк, заступник директора будівельно-інвестиційної компанії "Інтербудінвест".

"Може так статися, що будинки добудують, але от питання, хто в них буде купувати квартири?" - на цю ж проблему вказав і заступник директора КП "Житлоінвестбуд-УКБ" Петро Шарафетдінов.

Відповідно до розробленої Мінрегіонбуду схеми, Державна іпотечна установа (ДІУ) буде через банки виділяти кредити громадянам, які захочуть придбати квартиру в одному з вибраних міністерством недобудованих будинків.

Тільки після того, як ці кредити будуть взяті, ДІУ перерахує гроші у фонди фінансування будівництва, які повинні бути створені при кожній компанії.

При цьому банки будуть кредитувати купівлю квартир тільки в "недостроях", акредитованих в банках компаній.

Банки виявляють обережність, оскільки початкове кредитування вони будуть здійснювати за свої кошти.

Отримувати рефінансування від ДІУ вони будуть тільки після здачі об'єкта в експлуатацію на підставі довідок від БТІ, виданих кожному одержувачу кредиту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: