Гривня може продовжити падіння через інфляцію

Четвер, 16 липня 2009, 18:50

Для втримання курсу гривні Україна повинна стримати інфляцію.

Про це сказав у четвер член Наглядової ради банку "Львів", засновник ісландського МР bank Мергер Петурссон, агентство "Інтерфакс-Україна".  

"Щодо майбутнього курсу гривні до долара дуже важко щось сказати. Якщо Україна не буде контролювати інфляцію, то гривня впаде ще більше", - зазначив він.

У той же час Петурссон висловив надію на те, що влада України утримає інфляцію та мінімізує бюджетний дефіцит і це призведе до стабільності.

Реклама:

"Україна дуже добре працює з МВФ і це призведе до стабільності, але існує ризик ослаблення гривні, але не такий великий", - сказав Петурссон.

Ісландський банкір також заявив, що для подолання кризи Україна повинна йти шляхом інших країн світу, які інвестують в реалізацію інфраструктурних проектів.

Зокрема, це можуть стати проекти з енергозбереження.

Такі проекти потрібні для країни для зменшення споживання енергоносіїв, а з іншого боку вони можуть дати певний поштовх економіці країни для розвитку", - підкреслив він.

Петурссон є засновником єдиного на сьогоднішній момент приватного банку в Ісландії, який з мінімальними втратами зміг пережити фінансову кризу в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!