Думка експерта: Інвестори готові знову скуповувати акції, що впали в ціні

Вівторок, 30 червня 2009, 09:58

Після неспокійного фондового тижня наприкінці червня, початок липня обіцяє поновлення ділової активності і зростання фондових ринків.

Таку думку висловив радник голови правління АБ "Укргазбанк" Олександр Охріменко у коментарі "Економічній правді"

"Для ринку акцій минулий тиждень був неспокійним. Одна група інвесторів намагалася зафіксувати прибуток на кінець кварталу. Інша група інвесторів чекала підвищення ставок ФРС США і активно розпродувала акції. Крім цього, ціни на нафту постійно різко змінювалися, що вело до різких змін котирувань, найбільш котируваних акцій на фондових біржах", - сказав він.

"Тепер ситуація більш-менш чітка і інвестори готові знову скуповувати акції, що впали в ціні", - додав експерт.

Реклама:

Він звертає увагу на те, що індекс "Української біржі" знову повертається до рівня в 1000 пунктів за рахунок зростання цін на акції, а індекс ПФТС намагається максимально відірватися від рівня в 400 пунктів.

"Найближчим часом ціни на ринкові акції будуть рости. Для цього є всі передумови. Крім того, початок нового кварталу - вдалий час для скуповування акцій", - упевнений Охріменко.

"Це, перш за все, стосується акцій банків, енергетичних компаній і ВАТ "Укрнафта". Загальна тенденція на світовому фондовому ринку сприяє зростанню попиту на акції фінансового сектора і сировинного ринку", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!