Світові фондові індекси ростуть

Четвер, 25 червня 2009, 09:54

Більшість котирувань американських акцій виросла в середу на зненацька позитивних статданних про замовлення на товари тривалого користування.

Позитивний вплив на ринок також надав квартальний звіт компанії Oracle, повідомляє агентство Bloomberg.

До кінця торгів ріст сповільнився, а для індексу Dow Jones Industrial Average змінився падінням, оскільки Федеральна резервна система не виправдала очікувань інвесторів і не розширила обсяг програми викупу облігацій.

Ф'ючерси на фондові індекси США підвищуються в четвер: вересневий контракт на Standard&Poor's 500 до 8:30 додав 1,07%, а на Dow Jones Industrial Average - 0,88%.

Реклама:

Федеральна резервна система (ФРС) США у середу ухвалила рішення про збереження цільового діапазону базової процентної ставки від 0% до 0,25% річних.

Крім того, американський ЦБ не став змінювати обсяг програми викупу облігацій на суму 1,75 трлн. доларів, заявивши, що в цьому немає необхідності, тому що рецесія слабшає.

Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів опустився на 23,05 пункту (0,28%) - до 8299,86 пункту.

Standard & Poor's 500 у середу збільшився на 5,84 пункту (0,65%), склавши 900,94 пункту. За підсумками сесії 50-денна змінна середня цього показника перевищила його середнє значення за попередні 200 днів вперше з грудня 2007 року.

У технічному аналізі таке явище називається "золотий хрест" і вважається сигналом переважання "биків" на ринку.

Значення індексу Nasdaq Composite піднялося на 27,42 пункту (1,55%) - до 1792,34 пункту.

Європейські фондові індекси в середу збільшилися більш ніж на 2% після того, як Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) підвищила прогноз зростання економіки для 30 країн-членів вперше за два роки, оскільки спад в США показує ознаки ослаблення.

Значення Dow Jones Stoxx 600 злетіло за день на 2,4%, що є рекордним приростом з 1 червня.

Всі вісімнадцять основних фондових індексів країн Західної Європи 24 червня продемонстрували підвищення.

Фондові ринки Азії демонструють зростання в четвер на тлі позитивних статданних про замовлення на товари тривалого користування в США і підвищення цін на метали.

Зведений фондовий індекс регіону MSCI Asia Pacific піднявся з відкриття торгів на 0,9% - до 101,74 пункту.

Японський Nikkei додав 1,7%, австралійський S&P/ASX 200 - 0,7%. Південнокорейський індекс Kospi виріс на 2,3% після того, як уряд країни поліпшив економічний прогноз на 2009 рік.

"Нам вдалося пережити найважчий період кризи завдяки урядовим заходам по всьому світу. Я, як і раніше, впевнений в тому, що відновлення у світовій економіці почнеться з другого кварталу", - відзначив старший аналітик Okasan Asset Management Co. Йосіхіро Іто.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!