Європа не платитиме за газ замість України

П'ятниця, 19 червня 2009, 16:48

Президент Єврокомісії Жозе Баррозу наголошує, що Євросоюз не може замість України платити за газ.

Про це він заявив на прес-конференції за підсумками засідання Європейської ради (самміту голів держав та урядів країн-членів ЄС) в Брюсселі, повідомляє агентство "УНІАН".

"Ми не маємо грошей в бюджеті", - сказав він.

"Ця проблема дуже складна, оскільки головне в цьому - здатність України платити за газ, який вона споживає. Це не є сферою нашої відповідальності", - додав Баррозу.

Реклама:

Він також зазначив, що у висновках, схвалених у п'ятницю на засіданні Європейської ради, міститься заклик до Росії та України поважати свої зобов'язання, щоб уникнути повторення ситуації з припиненням постачань газу до ЄС.

Як повідомлялося, раніше Баррозу також заявив про те, що є ризик повторення газової кризи у відносинах між Україною та Росією вже за кілька тижнів і повідомив про намір Єврокомісії наступного тижня зустрітися з представниками європейських фінансових інституцій, банків та газових компаній для пошуку можливої допомоги Україні.

За словами прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, для закачування до ПСГ достатньої кількості газу Україні потрібен кредит в 4 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!