МВФ готується поліпшити глобальний прогноз

П'ятниця, 19 червня 2009, 13:59

Міжнародний валютний фонд (МВФ), імовірно, перегляне свій прогноз зростання світової економіки на 2010 рік, оскільки темпи її спаду знижуються.

Таку заяву зробив заступник керуючого фонду Джон Ліпскі, виступаючи на бізнес-конференції в турецькому курортному місті Бодрум, повідомляє K2Kapital.

Проте, він попередив присутніх промисловців і підприємців, що ще занадто рано оголошувати про перемогу над кризою.

Умови на фінансових ринках далекі від нормальних, а світова економіка поки перебуває в рецесії.

Реклама:

"Хоча останні дані вказують на уповільнення глобальної рецесії, залишається невизначеність щодо термінів і темпів економічного підйому", - вважає Ліпскі.

Що стосується турецької економіки, то вона перебуває на самому початку відновлення, з огляду на зростання довіри споживачів і обсягів виробництва, хоча зростаючий бюджетний дефіцит країни може загальмувати очікуваний вихід з кризи, вважає заступник голови МВФ.

Ліпскі та інші офіційні особи МВФ провели в Туреччині раунд переговорів з місцевим Мінфіном з приводу виділення кредиту цій країні, але угода так і не відбулася, що відбилося на оптимізм гравців фондового ринку.

Оновлений прогноз розвитку світової економіки від МВФ очікується 7 липня.

Як відомо, у нинішньому прогнозі МВФ ідеться про можливості спаду світової економіки 2009 року на 1,3%, але вже 2010 року очікується зростання на 1,9%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!