У Тимошенко збільшили "Нафтогазові" капітал

Середа, 17 червня 2009, 16:02

На засіданні у середу Кабінет міністрів прийняв рішення про збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз України".

Про це на брифінгу заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

"Сьогодні на засіданні уряду ми прийняли рішення про збільшення статутного капіталу Національної акціонерної компанії НАК "Нафтогаз", - сказала вона.

"Це може бути зроблено тільки змінами до закону, переданими до верховної ради. Верховна рада буде визначатися", - додала Тимошенко.

Реклама:

Прем'єр-міністр зазначила, що у зв'язку з кризою і суттєвим зменшенням доходів і видатків бюджету наразі гостро стоїть питання покриття різниці в цінах для теплокомуненерго.

"І ми вирішили, що потрібно досягати результату зразу по двом питанням: по-перше, це дати ресурс "Нафтогазу" покриття різниці в цінах для теплокомуненерго і одночасно внести ці гроші у статутний капітал "Нафтогазу" для того, щоб зміцнити статутний капітал, тому що обсяг статутного капіталу сьогодні НАКу несумісний сьогодні з тим обсягом діяльності, яку він веде", - сказала вона.

"Це дуже маленький обсяг капіталу. І тому ми вирішили зміцнити НАК "Нафтогаз", - додала Тимошенко.

Щодо того, на яку суму буде збільшено статутний капітал "Нафтогазу", Тимошенко відповіла, що це може бути 10-18 млрд. гривень.

"Я думаю, що це рішення буде приймати Верховна рада, але я думаю що це може бути від 10 до 18 млрд. гривень, в залежності від того, як Верховна рада прийме рішення", - зазначила вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!