Парламент відправить підприємства до парків

Четвер, 11 червня 2009, 10:59

У середу Верховна рада в першому читанні ухвалила законопроект №3071 "Про індустріальні (промислові) парки (ІПП)", внесений депутатами БЮТ, Партії регіонів та "Нашої України-Народної самооборони".

Аналогічний проект №3536 "Про основи створення індустріальних парків" депутатів від Партії регіонів у цей день був відхилений, пише газета "Комерсант-Україна".

"Щоб не розпорошувати голоси, ми домовилися про підтримку законопроекту №3071, з тим щоб до другого читання в нього були включені всі наші пропозиції", - сказав співавтор відхиленого проекту закону Анатолій Кінах.

Серед поправок - більш чітка схема контролю за ІПП, визначення відмінностей ІПП на державних і муніципальних територіях.

Реклама:

Згідно з ухваленим документом, індустріальним парком буде визнана земельна ділянка площею понад 0,5 га несільськогосподарського призначення, що перебуває у державній або муніципальній власності, на якій керівна компанія створить комплекс об'єктів виробничої інфраструктури і буде надавати супровідні послуги з метою передачі індивідуальних земельних ділянок в оренду або суборенду інвесторам.

На території ІПП можна буде вести будь-яку законодавчо дозволену господарську діяльність.

Керівна компанія ІПП зможе отримати від держави повну чи часткову компенсацію процентних ставок за кредитами, залученими на п'ять років для облаштування інфраструктури ІПП, а також провести прискорену амортизацію нових фондів груп 3 та 4.

Компанії, що працюють в ІПП, отримають повну або часткову компенсацію витрат на обов'язкову сертифікацію продукції і 50-процентну компенсацію витрат на створення робочих місць за рахунок Фонду загальнообов'язкового державного страхування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: