Уряд знову взявся регулювати ціни на харчі

Середа, 10 червня 2009, 17:45

Кабінет міністрів у середу відновив державне цінове регулювання на окремі продукти харчування з урахуванням сезонності у вигляді декларування цін.

Про це заявив міністр економіки Богдан Данилишин, пише газета "Дело".

За словами Данилишина, згідно з урядовою постановою "Деякі питання ціноутворення на соціально значущі продовольчі товари" до переліку продуктів, які підлягають державному ціновому регулюванню, увійшли борошно I і II сорту, хліб масових сортів, варена ковбаса, сосиски, молоко з жирністю 2,5-3,2%, сметана жирністю до 20%, цукор і соняшникова олія.

З нового переліку товарів Кабмін виключив макаронні вироби і включив до нього гречану і манну крупу.

Реклама:

Крім того, своєю постановою уряд скасував граничний розмір торговельної надбавки на зазначені продукти харчування в розмірі 15%, установлюваної місцевими державними адміністраціями.

Як повідомлялося, раніше всеукраїнська профспілка працівників харчової, переробної промисловості та суміжних галузей подала судовий позов проти Кабінету міністрів з приводу невиконання урядом положень Генеральної угоди, укладеної 15 квітня 2008 року, зокрема, щодо хлібопекарської галузі. Позов представлений 15 квітня 2009 року до окружного адміністративного суду Києва.

За даними профспілки, у позові вказується, що, підписання Генеральної угоди, зобов'язує уряд забезпечувати захист інтересів вітчизняних товаровиробників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: