Вінський буде звільняти керівників збиткових залізниць

П'ятниця, 8 травня 2009, 18:07 -

Начальника залізниці, яка продемонструє найбільшу збитковість пасажирських перевезень за підсумками першого півріччя 2009 року, буде звільнено.

Про це заявив у п'ятницю міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський під час наради з питання виконання Програми основних напрямків діяльності пасажирського господарства, повідомляє прес-служба міністерства.

Згідно з повідомленням, Вінський зазначив, що ситуація в залізничній галузі критична, і гостро розкритикував діяльність начальників залізниць, підкресливши, що не допустить, аби залізнична галузь працювала у збиток.

"У нас чітка мета: забезпечити нульову рентабельність на пасажирських перевезеннях. Торгувати ресурсом, який називається "Укрзалізниця", ми більше не можемо - і так нею 10 років закривали всі дірки", - підкреслив міністр, наголосивши на персональній відповідальності керівників за стан справ у галузі.

Реклама:

Також він поставив вимогу перед начальниками залізниць виконати взяті перед профспілками зобов'язання підвищити заробітну плату залізничникам на 6%.

"Я наполягаю, що ми повинні виконати свої зобов'язання, і хочу отримати офіційного листа від профспілок з відповідним підтвердженням", - підкреслив Вінський.

Як відомо, до складу Державної адміністрації залізничного транспорту України "Укрзалізниця" входить шість залізниць, - Придніпровська, Донецька, Одеська, Південно-Західна, Львівська і Південна залізниці, - які є самостійними господарюючими суб'єктами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: