Мінпромполітики буде шукати золото

Середа, 20 травня 2009, 09:59

Міністерство промислової політики активізувало роботу з вирішення проблемних питань діяльності ТОВ "Закарпатполіметали" для відновлення розробки Мужіївського золотоносного родовища.

Про це повідомляється в прес-релізі Мінпромполітики.

Проблемні питання діяльності "Закарпатполіметали" обговорювалися на нараді в міністерстві під керівництвом заступника міністра Сергія Грищенка - за участю фахівців і представників Закарпатської облдержадміністрації (ОДА), комітету кредиторів, ДАК "Українські поліметали".

За словами Грищенка, "Укрполіметали", "Закарпатполіметали", Закарпатській ОДА та Мінпромполітики необхідно вжити всіх заходів для відновлення функціонування підприємства, що дасть можливість погасити заборгованість по зарплаті.

Відповідно до прес-релізу, за станом на даний момент, у реєстр кредиторів ТОВ "Закарпатполіметали" входить 15 організацій.

При цьому прес-служба зазначає, що представник найбільшої компанії-кредитора Сengart Financial INC звернув увагу учасників наради на необхідності комітету кредиторів мати достовірну інформацію щодо наявного майна товариства, а також питання його охорони.

"Крім того, учасники наради обговорили питання необхідності вирішення екологічних проблем, наслідків діяльності суспільства та подальшого використання промислової продукції, яка на цей час знаходиться в хвостосховищі", - повідомляється в прес-релізі.

ДАК "Українські поліметали" створена урядом у 1998 році з метою реалізації держпрограм "Золото України" і "Титан України".

Наказом міністра промислової політики Володимира Новицького від 27 травня 2008 року компанія "Укрполіметали" ліквідувати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!