Тимошенко закрила 99% гральних закладів

Вівторок, 12 травня 2009, 14:30

Міністерство внутрішніх справ вжило низку заходів щодо зупинення діяльності гральних закладів для забезпечення їх перевірки контролюючими та наглядовими органами, а також щодо повного припинення діяльності таких закладів, розташованих у житлових будинках.

За оперативними даними установлено, що в країні працюють 10413 гральних закладів, повідомляє прес-служба уряду.

В результаті ужитих заходів станом на 11 травня 2009 року закрито 10319 (99%) гральних закладів, які здійснювали свою діяльність на момент перевірки, у т.ч. 2664 - розташовані у житлових будинках.

У той же час решта гральних закладів продовжують свою діяльність усупереч розпорядженню уряду та дорученню першого віце-прем'єр-міністра України. Зокрема, до таких суб'єктів господарювання належить ТОВ "Максбет".

Реклама:

На цей час здійснюється перевірка законності їх діяльності, у т.ч. щодо правомірності використання під гральні заклади житлових приміщень, дотримання ліцензійних умов діяльності, порядку патентування, надання послуг споживачам і порядку розрахунку з ними, правил пожежної безпеки, санітарних норм і правил, установлення законності походження грального обладнання та з інших питань.

До проведення цих перевірок залучаються інші контролюючі органи.

Крім того, МВС повідомило, що протягом 2008-2009 років на виконання доручень уряду тричі проводились перевірки гральних закладів. Було перевірено понад 9 тис. суб'єктів господарювання. Викрито 3,9 тис. фактів протиправної діяльності, у т.ч. 1,8 тис. - надання послуг без відповідної ліцензії та 2,2 тис. - без патенту. Виявлено 13,5 тис. одиниць грального обладнання (гральні автомати та столи), яке функціонувало без дозвільної документації.

За результатами перевірок було складено більше 2,9 тис. адміністративних протоколів. За виявленими правопорушеннями МВС направило до Мінфіну, обласних та міських державних адміністрацій інформації для скасування ліцензій на здійснення діяльності у сфері грального бізнесу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!