Вісті з США обвалили світові фондові ринки

Середа, 8 квітня 2009, 09:52

Фондові індекси в США знизилися у вівторок більш ніж на 2,3%, причому падіння відбувалося вже другу торговельну сесію підряд.

Негативний вплив на ринок зробили заяви відразу декількох відомих інвесторів про те, що вони не очікують тривалого ралі, оскільки корпоративні прибутки продовжували скорочуватися в першому кварталі, повідомляє агентство "Интерфакс" з посиланням на агентство Bloomberg.

Ф'ючерсний ринок у середу також демонструє негативну динаміку: червневий контракт на Standard & Poor's 500 до 8:20 втратив 1,12%, а на Dow Jones Industrial Average - 1,19%.

Американський фінансист Джордж Сорос вважає, що чотиритижневий підйом фондового ринку США не є початком "бичачого" тренду, оскільки економіка країни, як і раніше скорочується.

Реклама:

"Це ралі на тлі "ведмежого"ринку, оскільки ми поки не домоглися розвороту ситуації в економіці, - заявив він. - Нинішня фінансова криза не така, як інші кризи, які ми спостерігали в минулому".

Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у вівторок знизився на 186,29 пунктів (2,34%) - до 7789,56 пунктів.

Standard & Poor's 500 зменшився на 19,93 пунктів (2,39%), склавши 815,55 пунктів.

Значення індексу Nasdaq Composite за день опустилися на 45,1 пунктів (2,81%) - до 1561,61 пунктів.

Зниження котирувань на Нью-йоркській фондовій біржі було зафіксовано у восьми акцій з кожних дев'яти.

Європейські фондові індекси завершили торги у вівторок зниженням на 0,6-1,6%, причому негативна динаміка ринку тривала вже третій день поспіль.

Причиною цього стали негативні статистичні дані з економіки єврозони і очікування, що американський алюмінієвий гігант Alcoa відкриє сезон звітності за перший квартал даними про збитки.

Dow Jones Stoxx 600 знизився за підсумками сесії на 0,8%. Зростання індексу з 9 березня становить 16%.
"Основна частина року, швидше за все, буде дуже складною для корпоративної звітності в США. У всьому нефінансовому секторі США та Європи зниження прибутків може бути цілком реальним", - заявив Кевін Гардінер з HSBC Holdings Plc.

П'ятнадцять з вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи зменшилися у вівторок.

Фондові індекси Азії падають у середу другий день поспіль на новинах про збитки Alcoa Inc і Daiwa Securities Group Inc. та побоюваннях з приводу того, що рецесія підірвала корпоративні прибутки.

Зведений фондовий індекс регіону MSCI Asia Pacific упав з відкриття торгів на 2,1% - до 84,96 пункту. З початку року індикатор втратив 5,1%.

Японський індекс Nikkei 225 опустився на 2% після того, як уряд опублікував уточнені дані про те, що експорт в лютому скоротився на 50,4% у порівнянні з тим же місяцем 2008 року.

Гонконгський Hang Seng втратив 3,7%.

Падають фондові індекси всіх відкритих для торгів ринків Азії, крім Філіппін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!