Банки підозрюють у використанні коштів рефінансування на бонуси топам

Середа, 29 квітня 2009, 14:50

Народний депутат України (фракція БЮТ) Олександр Фельдман звернувся до голови Головного контрольно-ревізійного управління України Миколи Сивульського з проханням перевірити розмір окладів, премій, надбавок, матеріальної допомоги й інших фінансових винагород, одержаних керівниками промислових підприємств державної форми власності і державних банків за підсумками 2008 року.

Про це агентству "УНІАН" повідомили у прес-службі депутата.

Крім того, Фельдман просить перевірити розмір зарплат топ-менеджерів і доплат до них, а також доходи акціонерів тих комерційних банків, які звернулися за рефінансуванням до Національного банку і уряду.

Необхідність такої перевірки, на думку Фельдмана, пов`язана із встановленням економічної справедливості і виявленням необгрунтованих витрат на оплату послуг держменеджерів в умовах браку бюджетних коштів у зв`язку з економічною кризою.

Реклама:

Депутат вважає, що інформація про доходи менеджерів держпідприємств, а також акціонерів і керівників комерційних банків, що звернулися по допомогу до держави, повинна бути максимально доступною і прозорою в умовах економічної кризи.

"Не можна допустити перетворення антикризової державної допомоги в "бонуси" для керівників держкомпаній, акціонерів і управляючих проблемних комерційних банків", - вважає Фельдман.

Така перевірка, упевнений депутат, покаже і високий рівень в умовах кризи доходів серед менеджерів і акціонерів комерційних банків, які не видають вкладникам депозити і не займаються кредитуванням реального сектору економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!