Євро падає на тлі спалаху свинячого грипу

Вівторок, 28 квітня 2009, 09:37

Курс євро до долара продовжує знижуватися у вівторок після того, як Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила, що спалах свинячого грипу більше неможливо стримувати і він може набути характеру пандемії.

Попит на долар і єну як безпечні валюти "тихої гавані" росте також після того, як газета The Wall Street Journal повідомила про те, що регулятори вимагають збільшення капіталу Bank of America і Citi за підсумками стрес-тестів, повідомляє агентство Bloomberg.

Євро на 9:00 у вівторок коштував 1,2991 долара проти 1,3036 долара на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку.

Курс єни до єдиної європейської валюти виріс до цього часу до максимуму за 6 тижнів - 124,73 єни проти 126,14 на кінець сесії в понеділок.

Реклама:

Долар подешевшав до японської нацвалюти до 96,02 єни на 9:00 у вівторок проти 96,77 днем раніше.

"Спалах свинячого грипу почалася в невдалий час і ніби холодним душем облила інвесторів, які тільки-тільки почали знову купувати ризиковані активи і валюти", - зазначив керуючий директор і валютний аналітик Nomura Securities Co. Таісуке Танака.

Зниженню курсу євро сприяють також очікування, що представники Європейського центрального банку дадуть на цьому тижні сигнали про можливе зниження базової процентної ставки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!