Україна йде до вільної торгівлі

Четвер, 23 квітня 2009, 12:19 -

У Міністерстві економіки відбулися переговори щодо укладення угоди про вільну торгівлю між Україною та Європейською асоціацією вільної торгівлі (ЄАВТ).

Про це повідомляється на сайті уряду

Участь у переговорах взяли віце-прем'єр-міністр Григорій Немиря, міністр економіки Богдан Данилишин та заступник генерального секретаря ЄАВТ Дідьє Шамбове.

Як зазначалося в ході переговорів, з дати підписання Декларації про співробітництво між Україною та країнами - членами ЄАВТ, у якій було вперше офіційно зазначено за спільну мету створення зони вільної торгівлі, минуло близько дев'яти років.

Реклама:

Данилишин назвав переговори тим новим етапом, який дозволить зблизити Україну з Європою.

На переконання керівника економічного відомства, створення у перспективі зони вільної торгівлі між Україною та країнами - членами ЄАВТ є важливим для країни як з огляду поглиблення взаємовигідного торговельно-економічного співробітництва, так і в контексті реалізації європейських прагнень.

Данилишин наголосив, що Україна вступає у переговори з державами ЄАВТ після набуття членства в СОТ:

"Ми продовжуємо інтенсивний діалог з ЄС стосовно створення зони вільної торгівлі та впевнені, що відповідне реформування торговельно-орієнтованого законодавства сприятиме плідному і нетривалому діалогу з ЄАВТ".

Результати роботи, проведеної Україною за останні роки, мають значно спростити та прискорити переговорний процес, впевнений міністр.

Голова українського економічного відомства також підкреслив, що головним завданням переговорів є узгодження спрощеного доступу до ринків сторін, створення середовища для реалізації спільних комерційних проектів, сприяння залученню інвестицій та налагодженню ділових контактів між підприємствами.

"Переговори про створення зони вільної торгівлі з Європейською асоціацією вільної торгівлі є свідченням того, що можна досягати позитивних результатів і в кризовий період", - резюмував Данилишин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: