Гайтнер бачить стабілізацію в світовій економіці

Четвер, 23 квітня 2009, 09:48

Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер заявив в середу, що бачить ознаки стабілізації темпів зниження обсягів виробництва і торгівлі.

За його словами, спостерігається стримане поліпшення ситуації на фінансових ринках, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Вже зроблені і намічені кроки створюють міцну базу, щоб бути впевненими у створенні фундаменту для глобального пожвавлення", - сказав він у ході виступу в Економічному клубі у Вашингтоні.

У той же час міністр нагадав, що світова економіка переживає найважчу за останні десятиріччя криза і для досягнення прогресу потрібний час і нові кроки.

"Ймовірно, нам треба продовжити адаптацію нашої політики, оскільки умови розвиваються, і нам необхідно бути впевненими в тому, що ми надаємо масштабну підтримку, яка відповідає проблемам", - сказав він.

США, відзначив Гайтнер, несуть значну частку відповідальності за кризу, однак ії коріння криються у глобальних процесах, які сформувалися в останні роки.

Гайтнер підкреслив, що необхідно реалізувати всі прийняті антикризові рішення, домогтися, щоб після завершення періоду рецесії економіка розвивалися більш збалансовано, що передбачає більший акцент на інвестиції і підвищення продуктивності.

Він закликав до реформування світової системи регулювання фінансових ринків.

Міністр нагадав, що Міжнародний валютний фонд тепер очікує зниження світової економіки на 1,3% в цьому році, у той час як у січні очікувалося підвищення на 0,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!