Авіабудування в Україні знищили "люди Януковича"?

Середа, 22 квітня 2009, 11:26

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко звинувачує попередній уряд, які очолював лідер Партії регіонів Віктор Янукович, в умисному знищенні авіаційної галузі України.

Про це вона заявила на засіданні уряду у середу, представляючи результати перевірки Головного контрольно-ревізійного управління фінансово-господарської діяльності Харківського авіаційного заводу і Київського авіаційного заводу "Авіант", повідомляє агентство "УНІАН".

"Я сподіваюся, що після президентських виборів, коли прийде той президент, який зможе, нарешті, призначити справжніх силовиків, які нічого не розкрадають, які нікого не кришують, я переконана, що такі люди, як два директори цих авіаційних заводів, відповідатимуть згідно із законом і достатньо жорстко", - сказала Тимошенко.

Прем`єр уточнила, що колишній директор Харківського авіаційного заводу Павло Науменко займався відмиванням кредитних і бюджетних коштів, що виділяються на розвиток галузі.

Реклама:

Зокрема, за її словами, таким чином, з обігу Харківського авіаційного заводу було виведено 1 млрд. 750 млн. гривень, а заводу "Авіант" - близько 1 млрд. гривень.

При цьому Тимошенко підкреслила, що керівники обох заводів були призначені урядом Януковича.

"Те, що відбувалося на цих заводах, відбувалося на очах і у силових структур, і на очах колишнього прем`єр-міністра Януковича, оскільки це його люди. Гроші, які виділялися з бюджету, зокрема, я переконана, і з його відома, виводилися на різні підприємства не відомо чиїх власників", - заявила глава уряду.

Тимошенко зазначила, що в результаті непрофесійних дій колишніх директорів авіаційних заводів були зірвані всі міжнародні контракти зі складання літаків.

"Партія регіонів розповідає про те, що вони непогані антикризові менеджери, що вони єдині, хто може вивести країну з кризи, але, у той же час, кожна галузь, яку ми сьогодні розглядаємо і намагаємося допомогти, свідчить про те, що саме у період перебування у владі Януковича (на посаді прем`єр-міністра), всієї його команди на всіх посадах, йшов масштабний грабіж усіх галузей України", - резюмувала Тимошенко.

Як повідомлялося, у березні Юлія Тимошенко заявила про наміри навести порядок у вітчизняній авіаційній галузі. Вона запевнила, що українські авіабудівні підприємства будуть мати завантаження та замовлення на 10-15 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!