Другий транш кредиту МВФ не залежить від парламенту?

Середа, 22 квітня 2009, 08:38

Депутат Верховної ради від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко вважає, що одержання Україною другого траншу кредиту Міжнародного валютного фонду не залежить від парламенту.

Про це сказано у повідомленні прес-служби партії.

При цьому Колесніченко упевнений, що фонд надасть Україні транш із невигідними умовами.

Парламентарій також вважає, що відповідати за невигідні для України умови кредитування буде не президент Віктор Ющенко і не прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, а народ, оскільки вони позначаться на соціальному середовищі й цінах.

Реклама:

"За ці зобов'язання буде відповідати не Тимошенко, тому що вона не стане президентом, і не Ющенко, тому що його теж не оберуть главою держави. Люди просто потраплять у залежність від зобов'язань, які нам уже нав'язали, а це - і соціальне середовище й ціни", - підкреслив Колесніченко.

На думку депутата, МВФ надасть Україні другий транш під відповідні рішення Кабінету міністрів, які він вважає незаконними.

Як повідомлялося, 17 квітня українська влада і місія МВФ в Україні врегулювали зміни до декларації про співробітництво.

Секретаріат президента заявляє, що МВФ не висував додаткових вимог до України щодо стабілізації фінансового стану НАК "Нафтогаз України" для надання другого траншу розміром 2,8 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!