Ющенко просить Тимошенко "адекватно" поділити 1,5 мільярда

Вівторок, 21 квітня 2009, 17:22

Президент Віктор Ющенко звертається до уряду з проханням адекватно перерозподілити передбачені в бюджеті 2009 року 1,5 млрд. гривень на завершення робіт з ліквідації наслідків минулорічної повені в Західній Україні.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції в Івано-Франківську, повідомляє агентство "УНІАН".

"Я звертаюся до уряду з проханням перерозподілити 1,5 млрд. гривень, які передбачені у держбюджеті на завершення ліквідаційних робіт. Ці кошти потрібно адекватно розподілити", - наголосив глава держави.

За його словами "не є коректним", коли з держбюджету, приміром, Івано-Франківській області виділено всього 23 млн. гривень.

Реклама:

"Івано-Франківська область прийняла на себе дві третини удару від стихії. А з 1,5 млрд. гривень виділено лише 23 млн. гривень. Я хочу звернутися до уряду про перерозподіл коштів з державного резерву, які мають враховувати цю ситуацію із недофінансуванням. Особливо по розрахунках кредиторської заборгованості, по об'єктах стратегічного значення", - сказав Ющенко.

За словами президента, на сьогодні зупинилося будівництво стратегічно важливих мостів, при чому "мостів не муніципального, місцевого, а державного значення" - тих які забезпечують автомаршрути до Румунії, Молдови і Словаччини.

"Я переконаний, що це потреба національного характеру, і вона повинна фінансуватися з держбюджету", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: