Фінансова криза – "ширма" для банкрутства кредитних союзів?

Субота, 18 квітня 2009, 12:14

Крах більшості кредитних союзів викликаний зовсім не фінансовою кризою, а шахрайством його засновників.

Таку думку висловив економіст Валерій Котлярський у коментарі газеті "Дзеркало тижня".

На його думку, фінансова криза позначається на кредитних союзах лише у вигляді безробіття, інфляції або нестабільності фінансового ринку відносно окремих його вкладників і позичальників.

"Найчастіше крах, здавалося б, надійного КС пов'язаний з від'їздом за кордон одного з його засновників, який прихопив із собою значну суму грошей", - констатує експерт.

Реклама:

За його словами, кредитні союзи, що пропонують вкладення грошей під величезні відсотки, від самого початку були побудовані за принципом фінансової піраміди.

"Нічого задарма КС не пропонують, їх суть - кредити й депозити під привабливіші, ніж у банку, відсотки. На сьогодні в КС ставки такі: від 30 до 50% річних за кредитами і від 20 до 30% за депозитами. Якщо умови КС здаються вам дуже вигідними - то щось тут не так", - пояснює Котлярський.

Аби не потрапити до рук шахраїв, відзначає він, потрібно визначити сумлінність засновників КС, ознакою якої, перш за все, є членство у профільних асоціаціях - Всеукраїнській асоціації кредитних союзів і Національній асоціації кредитних союзів України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!