Кабмін визначив, як переводити підприємства на резервне паливо

Четвер, 26 березня 2009, 12:25

Уряд затвердив Порядок переведення підприємств на резервні види палива під час похолодання в осінньо-зимовий період і при виникненні надзвичайних ситуацій, що перешкоджають постачанню природного газу в Україну.

Як повідомляє агентство "ЛІГАБінесінформ", відповідну постанову Кабмін затвердив 25 березня.

Постанова визначає порядок формування графіка переведення підприємств на резервні види палива і передбачає наявність у підприємств підписаних договорів на постачання палива для поповнення його резерву.

Крім того, постановою визначаються функції Державної інспекції з енергозбереження щодо контролю за переведенням підприємств на резервні види палива.

Реклама:

Також передбачається введення персональної відповідальності керівників підприємств за створення необхідного запасу резервного палива, його поповнення і за використання вилучених обсягів природного газу з моменту переведення підприємств на резервні види палива.

У Кабміні відзначають, що реалізація постанови забезпечить нормальне функціонування підприємств теплопостачання під час опалювального сезону, підвищить дисципліну газопостачання та запобігатиме неефективне використання газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: