"Газпром" почав будувати найбільше в Західній Європі газосховище

Понеділок, 2 березня 2009, 17:02
Російський газовий концерн "Газпром" приступив до створення на півночі Німеччини найбільшого в Західній Європі газосховища із запасами пального на випадок кризових ситуацій.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на "ІТАР-ТАСС".

За повідомленням газети Sueddeutsche Zeitung, поблизу містечка Швайнріх, 90 км на північ від Берліна (земля Бранденбург), почалися бурові роботи. Експериментальні свердловини покликані визначити геологічну придатність даного району для зберігання газу.

Згідно з інформацією газети, в районі на глибині до 1,8 тис. м залягає шар пористого пісковика, в який може закачуватись газ. Пісковик, який тягнеться на площі більш як 250 квадратних км, залягає у своєрідній "оболонці" із щільних шарів глини, що забезпечує його герметичність.

"Нам необхідне це сховище для того, щоб гарантувати газопостачання в Німеччині", - заявив в інтерв`ю газеті представник німецької дочірньої фірми "Газпрому" - Gazprom Germania Буркхард Велкі.

Реклама:

За його словами, будівництво газосховища потужністю 8-10 млрд. кубометрів безпосередньо пов`язане з реалізацією проекту газопроводу "Північний потік", який буде прокладено по дну Балтійського моря з російського Виборга до німецького Грайфсвальда.

Після вступу в лад двох ниток газопроводу по ньому до Західної Європи надходитиме до 55 млрд. кубометрів російського газу на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!