"Двадцятка" реформує МВФ

Понеділок, 16 березня 2009, 08:42

Віце-прем'єр, міністр фінансів Росії Олексій Кудрін вважає, що на зустрічі міністрів фінансів "двадцятки" в Хоршемі (Великобританія) були зроблені реальні кроки щодо подолання кризи, включаючи реформу Міжнародного валютного фонду.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Вести" з Хоршема, де пройшла зустріч, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Головний результат в тому, що є реальні, серйозні кроки щодо подолання кризи з різних напрямків, перш за все з оцінки пріоритетів боротьби з кризою", - заявив Кудрін.

Міністр фінансів РФ відзначив, що обговорення "тривало майже добу, комюніке обговорювалося всю ніч, до 6 ранку".

"Ми сходимося в частині підтримки банківської системи, з кредитування реального сектору економіки, на фіскальні заходи з підтримки попиту в наших країнах", - сказав міністр в інтерв'ю, розміщеному на сайті телеканалу.

Крім того, повідомив голова Мінфіну, "обговорювалася мобілізація ресурсів у світі, механізми реальної підтримки окремих країн, у яких немає таких резервів, як в Росії".

"Ми домовилися про конкретні суми та напрями підтримки, які ми будемо ще нарощувати", - сказав Кудрін.

Третій напрямок, відзначив він, - "реформування Міжнародного валютного фонду, Світового банку".

У цій сфері "ще не всі питання вирішили, але будемо продовжувати їх обговорювати у квітні на саміті "двадцятки", а потім у квітні у Вашингтоні, на саміті МВФ та Світового банку", - сказав віце-прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: