Українські компанії переходять на короткострокове планування

Четвер, 5 лютого 2009, 15:27
 

Економічна нестабільність в Україні змушує багато українських компаній переходити на короткострокове планування, щоб залишатися ефективними в нинішніх умовах.

Про це повідомив генеральний директор будівельної компанії "Фірма" Т.М.М." Микола Толмачов, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Фактор, що найбільше обмежує можливості планування сьогодні, - нестабільність фінансової ситуації в країні. Звичайно, дуже багато залежить від міжнародної ситуації, але наша країна дає подіям у світі мультиплікатор, і не завжди в позитивну сторону. Якщо десь зміна на одиницю, то у нас може бути зміна на три - як в кращу, так і гіршу сторону", - повідомив він.

Толмачов пояснює це тим, що в Україні незбалансована і дуже чутлива економіка, тому, що була суттєвою мірою залежна від міжнародних фінансів.

При цьому він відзначає, що будкомпанії, в першу чергу, хвилює ситуація всередині країни, так як вони орієнтовані на внутрішній ринок.

"Серед наших покупців - власники дрібних і середніх бізнесів, топ-менеджери, ті люди, які також беруть участь сьогодні в економічному житті країни", - говорить гендиректор.

"Тому світова фінансова ситуація - це причина, але з нею ми не можемо боротися, ми можемо лише аналізувати ситуацію. Але зараз вкрай складно прогнозувати, як ті чи інші зміни на світовому ринку відіб'ються на економіці країни", - додає він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!