ДТЕК хочуть зобов'язати побудувати підстанцію для "Аркади" за 320 мільйонів. В енергокомпанії відмовляються

П'ятниця, 5 лютого 2021, 15:00
 

Згідно з текстом меморандуму щодо добудови житлових комплексів банку "Аркада", енергокомпанія "ДТЕК Київські електромережі" зобов'язується побудувати за свій рахунок підстанцію і повітряну лінію. У самій компанії кажуть, що це незаконно.

Про це повідомила пресслужба "ДТЕК Київські електромережі" Економічній правді.

Енергокомпанія визначена як сторона Меморандуму між довірителями "Аркади", забудовником Stolitsa Group та іншими суб'єктами. Однак ДТЕК не отримала офіційний екземпляр тексту.

"Станом на 5 лютого "ДТЕК Київські електромережі", визначена як сторона Меморандуму, не отримала екземпляр тексту Меморандуму, не була притягнута до розробки його умов і не мала можливості висловити свою позицію", – заявили в пресслужбі.

Реклама:

У документі зазначено, що ДТЕК КЕМ повинна побудувати за свій рахунок підстанцію "Аркада" та повітряну лінію 110 кВ "ТЕЦ-5 – Аркада" для електропостачання 10 тис клієнтів ЖК "Патріотика на озерах".

"Це суперечить чинному законодавству", – заявили в компанії.

Зазначається, що будівництво об'єктів енергетичної інфраструктури міста Києва здійснюється як за рахунок приєднання (щодо об'єктів, які будуються для конкретного замовника), так і за рахунок інвестиційної програми, яка затверджується незалежним державним регулятором НКРЕКП.

"Будівництво підстанції "Аркада" та повітряної лінії 110 кВ "ТЕЦ-5 – Аркада" планувалося за рахунок замовника приєднання, і не було включено в інвестиційну програму ДТЕК КЕМ. ДТЕК КЕМ не має джерел для фінансування цих об'єктів", – йдеться в повідомленні.

В енергокомпанії додали, що орієнтовна вартість робіт становить 320 млн грн, що становить 63% від розміру інвестиційної програми ДТЕК КЕМ для оновлення енергетичної інфраструктури всього міста Києва.

"Якщо припустити включення будівництва об'єктів "Аркада" – ЖК "Патріотика" і "Патріотика на озерах" в інвестиційну програму ДТЕК КЕМ через її коригування та узгодження Нацрегулятором НКРЕКП, то це означає, що компанія не матиме коштів виконати 63% робіт, які прямо впливають на якість електропостачання 1,3 мільйона клієнтів Києва", – зазначили в компанії.

"ДТЕК Київські електромережі" сприятимуть вирішенню проблем і підключенню до мереж ЖК "Патріотика", але виключно в рамках чинного законодавства.

"ДТЕК КЕМ розуміє важливість вирішення проблем майбутніх власників квартир ЖК "Патріотика на озерах" та докладає максимум зусиль для врегулювання питання приєднання. 4 лютого ДТЕК надав КМДА свої пропозиції для збалансованого рішення, що дозволить вирішити проблеми жителів будинків "Аркади" без нанесення шкоди розвитку енергетичної інфраструктури всього міста", – резюмували в прес-службі.

Детальніше читайте у статті: Будівельний трикутник: як Кличко, громада Києва та Stolitsa Group вирішують проблему "Аркади"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: