Тимошенко долає "песимістичні прогнози" по бюджету

Четвер, 5 лютого 2009, 11:17
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко запевняє, що Держбюджет-2009 можна виконати з позитивним приростом.

Про це вона заявила під час звіту уряду на засіданні Верховної Ради в четвер.

"Незважаючи на надзвичайно важкий стан формування бюджету на 2009 рік, ми все ж таки запланували + 3,4% приросту доходів зведеного бюджету України на 2009 рік", - сказала голова уряду.

Вона також відзначила, що уряд запланував дефіцит бюджеті 2,96%, що знаходиться на рівні з усіма іншими розвинутими країнами світу.

"Я не хотіла би, щоб у вас склалося відчуття, що зараз бюджет україни буде формуватися за рахунок надмірних запозичень, буде збільшуватися державний борг. Цього не буде. Ми їдемо на абсолютно цивілізованому рівні дефіциту", - наглосила Тимошенко.

Реклама:

За ії словами, Німеччина запланувала 3% дефіцита, Україна - 2,96%, Сполучені Штати - більше 3%, Латвія - 4%. Тому, прем'єр-міністр вважає, що планування такого дефіциту для України є "поміркованим" і не призведе до збільшення державного боргу суттєво.

"Державний борг України можна порівняти з іншими країнами і зробити висновок, що в Україні 11% до ВВП, а вінших країнах світу в середньому - 60-70% від ВВП складає державний борг. У нас є досить серйозні резерви запозичати й бути платоспроможними", - заявила голова уряду.

Крім того, прем'єр вчергове наголосила на тому, що результати по Держбюджету за січень перевиконано. Вона додала, що заяви "експертів в лапках" щодо того, що бюджет виконано тільки на 50%, Пенсійний фонд зірвано і вже не виплачуються зарплати і пенсії категорично заперечуються.

"Я хочу категорично спростувати всі неправдиві дані", - зазначила Тимошенко.    

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!