Тимошенко не говорила з Вінським про відставку

П'ятниця, 27 лютого 2009, 16:11
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не розмовляла з міністром транспорту й зв'язку Йосипом Вінським про його можливу відставку у зв'язку з ротаціями в Кабміні.

Про це заявив сам Вінський у коментарі для агентства "Лігабізнесінформ".

Зокрема, відповідаючи на запитання, чи не зазнає він зараз політичного тиску, Вінський сказав: "На мене складно тиснути. Я думаю, давно вже усі переконалися в цьому".

"Що стосується Вашого натяку на мене, я так розумію? Отож, жодної розмови прем'єр-міністра зі мною на цю тему не було до цього моменту. Тому я думаю, що це більше політичні спекуляції навколо цього питання, ніж реальність", - заявив він.

При цьому Вінський підкреслив, що йому не цікаво, чи лобіюють когось на його міністерське крісло.

Реклама:

"Мені все одно, кого можуть лобіювати. Я точно знаю, що дуже непросто буде комусь іншому стати міністром транспорту в сьогоднішніх умовах", - вважає він.

Водночас, Вінський не бачить нічого неприродного у кадрових ротаціях у Кабміні.

"Я скажу так. Якщо формується нова коаліція, то вона може піти двома шляхами, відповідно до Конституції: або формувати новий уряд, або не формувати", - сказав він.

"Якщо нова коаліція формує новий уряд, то відбувається обрання прем'єра і так далі. Це нормальний процес. Якщо цього не відбувається, тоді прем'єр-міністр може внести певні пропозиції щодо будь-якого міністра. Це його право", - додав Вінський.

Як відомо, найближчим часом в уряді очікуються кадрові перестановки. За деякою інформацією, склад Кабінету міністрів можуть покинути 6 міністрів - нинішні голови Мін'юсту, МНС, Мінфіну, Мінекономіки, Мінприроди та Мінтрансу.

Коментуючи на початку лютого можливі ротації в Кабміні, Вінський зізнався журналістам, що не готовий до своєї відставки. "Як я можу бути морально готовий до відставки? Результати роботи Мінтрансу такі, що не дозволяють говорити про мою відставку", - зазаничв він тоді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!