ПФТС знову у пошуках дна

Середа, 18 лютого 2009, 18:09

У середу, 18 лютого, за якими пройшли торги, індекс ПФТС втратив 8,10%, опустившись до рівня в 221,37 пункту.

В той же час UAI-50 знизився на 6,54%, досягши 20,19 пункту, повідомляє видання Fundamarket .

За всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації ОВДП, укладено 105 угод. Обсяг торгів склав 20 млн грн.

Сьогоднішні торги проходили аналогічно вчорашнім; спекулянти знову активізувалися - після того як черговий рівень опору був подоланий.

Тепер, навіть незважаючи на помірно позитивний зовнішній фон, український ринок цінних паперів буде сильно просідати.

Реклама:

Серед "блакитних фішок" - суцільний негатив: ВАТ "Західенерго" (-20.73%), ВАТ "Укрсоцбанк", ВАТ "Центренерго" (- 5.87%), ВАТ "Укртелеком" (-3.43%), ВАТ "Укрнафта" (-2.55%), ВАТ "Мотор Січ" (-2.05%).

"Другий" та "третій" ешелони наче б вирішили не відставати: ВАТ "Ясиновський коксохімічний завод" (-9.09%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (-7.69%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (-3.53%), ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (-0.80%).

Якщо вчора в "плюсі" торговельну сесію закінчило два емітента, то сьогодні - тільки одне: ВАТ "Харківський машинобудівний завод "Світло Шахтаря" (+87.50%).

Лідер за обсягом - ВАТ "Дніпроенерго" - 1 млн. грн.

Лідер падіння - ВАТ "Кримгаз" (-70.00%)

Позитивною новиною стало підписання президентом США Бараком Обамою плану порятунку американської економіки, що за об'ємом -  787 млрд дол- є найбільшою програмою такого роду в історії США. Однак поки не ясно, як відреагують на це учасники ринку і наскільки цей план виявиться дієвою в ситуації, що склалася.

На російському ринку третій торговельний день переважають тотальні розпродажі, причому масштаби падіння дозволяють говорити про те, що акції масово збувають великі інвестори, що почали, ймовірно, переглядати терміни відновлення та виходу з кризи російської економіки. Чергова хвиля ослаблення курсу національної валюти на тлі дешевеющей нафти сприяє відтоку капіталу з російського фондового ринку.

Нові мінімуми (РТС: 350-400 пунктів) можна буде побачити вже в другій половині березня - у квітні, коли компанії підведуть підсумки 2008 року та першого кварталу 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!