Україна задушила агрокомпанію

Четвер, 12 лютого 2009, 20:53

Крупна агропромислова компанія з активами в Україні Landkom International PLC, чиї акції торгуються на Лондонській фондовій біржі, змушена скоротити посівні площі і персонал, а також відмовитися від соціальних проектів

Це компанія змушена зробити через повну відсутніость відшкодування податку на додану вартість та зростання боргу цієї статті до 74 млн грн, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .

"У четвертому кварталі 2008 року компанія була змушена звільнити майже 300 працівників, обмежити посіви озимих культур в до 32 тис. га, хоча 54 тис. га землі були оброблені і чекали посіву", - говориться в повідомленні Landkom за підписом генерального директора Річарда Спінкса .

Відповідно до нього, компанія на невизначений час майже повністю зупинила інвестування  50 млн дол у Львівську область та реалізацію розпочатих у 2008 році соціальних програм.

Реклама:

Landkom також стурбована постійним "інтересом" до компанії органів міліції, СБУ, прокуратури, частими перевірками і вимогами надання приватних, фінансових, господарських та трудових документів.

Компанія нагадує, що в Україні вона представлена ТОВ "Лендком ЮА" і ТОВ "ЛК Юкрейн Груп" (с.Побужани, Бузький р-н, Львівська обл.), Її земельний банк перевищує 100 тис. га землі, за оренду якої вона сплатила в 2008 році 9,2 млн грн.

Серед найбільших інвестицій компанії - 8 млн дол на будівництво великого елеватора у Бузькому районі, створення заводів з виробництва біодизеля і паливних брикетів. У компанії зайнято близько 850 чоловік у семи регіонах України.

Landkom повідомляє, що в минулому році надала 1,24 млн грн спонсорської допомоги і направила 2,5 млн грн на програми медичного обслуговування своїх працівників і мешканців сіл, де компанія веде свою діяльність.

Як повідомлялося, Landkom International PLC спеціалізується на вирощуванні ріпаку для подальшого виробництва біопалива і пшениці.

У листопаді 2007 року компанія залучила GBP54 млн (близько 110,1 млн дол) за рахунок розміщення нових акцій на AIM LSE, розмістивши 103 млн 846129 тис. акцій, або 54,9% акціонерного капіталу, за ціною GBP0, 52 за акцію

Нині земельний банк Landkom включає 115 тис. га в семи областях, переважно в Західній Україні, і одне агрогосподарство в Криму.

На початку цього року компанія повідомила про намір скоротити його приблизно на 35%, або на 40 тис. га, - до 75 тис. га, залишивши найбільш родючі та рентабельні ділянки, сконцентровані навколо п'яти основних операційних округів на заході України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!