Газпромівська "дочка" не буде працювати на українському ринку

Четвер, 22 січня 2009, 09:36
 


Російська компанія "Газпром збут Україна" не буде працювати на українському ринку.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Таких компаній в Україні не буде", - сказала вона в ефірі "5-го каналу" у середу ввечері, відповідаючи на запитання ведучого про перспективи роботи на українському ринку цієї компанії.

"Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" буде безпосередньо торгувати газом для всіх своїх споживачів", - додала прем'єр.

Відповідаючи на уточнююче запитання ведучого, чи дійсно що "Газпром збут Україна" не буде напряму продавати газ українським споживачам, Тимошенко наголосила: "Ні". "Ми повністю "Нафтогаз Україна" зробимо монополістом, там нічого не буде, що б заважало йому торгувати", - сказала вона.

Як повідомлялося, "Газпром" у квітні минулого року в рамках реалізації нової російсько-української угоди про розвиток відносин у газовій сфері від 12 березня 2008 року зареєстрував в Україні дочірню компанію "Газпром збут Україна" для поставок природного газу безпосередньо українським промисловим споживачам.

Національна комісія регулювання електроенергетики України в кінці квітня 2008 року видала новому газотрейдеру п'ятирічну ліцензію на постачання природного газу за нерегульованим тарифом обсягом 7,5 млрд. кубометрів на рік, що складає близько 25% ринку промислових споживачів України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!