"Газпром" закине свої збитки Україні через суд?

Середа, 14 січня 2009, 09:30
 

Збитки, яких "Газпром" зазнав через припинення транзиту газу, можуть бути включені в позов до України, який концерн висуне найближчим часом.

Про це заявив президент Російської газової спілки, заступник спікера Держдуми Росії Валерій Язєв в інтерв'ю "Німецькій хвилі".

"Гадаю, що в майбутньому почнуться судові процеси. Просто нині про це ніхто не говорить", - сказав він.

"Претензії надходитимуть з боку компаній, що недоотримали газ. А "Газпром" їх переадресовуватиме "Нафтогазу України", який зірвав транзит. Це те, що нас чекає завтра", - додав Язєв.

Щодо відновленого, а потім знову зупиненого газопостачання, російський чиновник сказав, що Україна не відкрила лінійний кран на вході до своєї трубопроводної системи.

"З цього можна зробити висновок, що трубопровідна система спустошена. Вважаю, що українці газ відкачали", - заявив Язєв.

Він упевнений, що газ, який залишався в трубопровідній системі України після припинення транзиту, де-юре вважається російським. І за нього "Газпром" також судитиметься, попереджає Язєв.

Реклама:

Як зазначає "Німецька хвиля", за повідомленням російських ЗМІ сума збитків "Газпрому" через припинення транзиту газу територією України становить 120 мільйонів доларів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!