Уряд розширить ринки збуту українських товарів через СОТ

Четвер, 4 грудня 2008, 18:35
 

Уряд має намір домогтися розширення ринків збуту українських товарів шляхом посилення позиції України під час проведення переговорів щодо вступу до Світової організації торгівлі інших країн.

Про це йдеться в розпорядженні уряду від 3 грудня, повідомляє агентство "Українські новини".

Цим розпорядженням Кабмін затвердив план заходів щодо зменшення від'ємного сальдо в зовнішній торгівлі.

"Дотримання твердої позиції України під час проведення переговорів щодо вступу до СОТ інших країн", - сказано в дорученні Міністерству економіки.

Реклама:

Кабмін також доручив Мінекономіки, Міністерству промислової політики, Міністерству аграрної політики за участі Національної академії наук до 2009 року розробити комплекс заходів щодо розвитку двостороннього торгово-економічного співробітництва з метою збільшення обсягів експорту.

Крім того, Кабмін має намір домогтися зниження обсягів імпорту, який шкодить українським товаровиробникам, зокрема за рахунок підвищення ставок ввізного мита на такі товари і введення тимчасового автоматичного ліцензування імпорту товарів, які мають значний обсяг приросту й ознаки споживчого попиту.

Як повідомляло агентство, міністр економіки Богдан Данилишин прогнозує істотне скорочення від'ємного сальдо торговельного балансу України до 2012 року за рахунок реалізації затверджених Кабміном заходів.

У січні-вересні від'ємне сальдо торгівлі товарами становило 14 283,1 млн. доларів, погіршившись на 7 618,7 млн. доларів порівняно з січнем-вереснем 2007 року (січень-вересень 2007 від'ємне сальдо - 6 664,4 млн. доларів).

У листопаді заступник міністра економіки Валерій П'ятницький спростував інформацію в ЗМІ про вихід України з робочої групи зі вступу Росії до СОТ.

16 травня Україна стала 152 членом СОТ і приєдналася до робочих груп усіх країн, які ведуть переговори щодо вступу до СОТ, зокрема до робочої групи зі вступу Росії до СОТ.

Раніше українська влада заявляла, що Україна має намір сприяти вступу Росії до СОТ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: